Tervetuloa Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden Helvi –virtuaalivalmennuksen pariin!

Helsingin tavoitteena on olla työyhteisö ja kaupunki, jossa sukupuolten tasa-arvo, yhdenvertaisuus ja ihmisoikeudet toteutuvat ja jossa kukaan ei kohtaa häirintää tai syrjintää. Tavoitteen saavuttamiseksi kaupungissa on lanseerattu tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden Helvi-virtuaalivalmennus.

​Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteutuminen vaatii yhteistä keskustelua, uutta osaamista, vanhojen stereotypioiden haastamista ja syrjintään puuttumista. Tavoitteena on, että tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämisestä tulisi osa arkea kaikilla työpaikoilla ja palveluissa. Helvi-virtuaalivalmennus käsitelläänkin tiimeittäin yhdessä keskustellen ja pohtien.

Näin valmistaudut Helvi-sessioon

Helvi-session käsittely kestää noin 60 minuuttia ja sitä varten tarvitaan tietokone, rauhallinen tila ja tiiminvetäjä (esihenkilö tai vastaava). Käsittely tapahtuu helppokäyttöisesti ja kannustavasti Helvin ääni- ja tekstiohjauksen avulla. 

Tiiminvetäjä:

  • Tarkasta etukäteen, että äänet toimivat: Helvi ohjaa työskentelyä puhumalla
  • Varmista, että session aikana vain sinun tietokoneesi on auki
  • Suosittelemme laittamaan muut älylaitteet sivuun työrauhan ja tietoturvan varmistamiseksi
  • Tarkista, että koneeltasi toimii yhteys isompaan näyttöön tai videotykkiin, jos sellainen on käytössäsi
  • Rentoudu: voit jättää tilanteen ohjaamisen Helville ja keskittyä osallistumaan.
  • Lopuksi Helvi työstää tiimitaulun, joka on tiivistelmä yhdessä päättämistänne asioista.
  • Huom! Helvi voidaan käsitellä myös etäyhteyksillä siten, että tiiminvetäjä jakaa omalta koneeltaan Helvi-näkymän Teams-kokouksessa. Muista tällöin näkymää jakaessasi laittaa raksi kohtaan ”sisällytä järjestelmän ääni”, jotta Helvin äänet kuuluvat kaikille kokoukseen osallistujille.


Kun aloitat session, sinulta kysytään vielä sähköpostiosoite ja ryhmän koko. Nämä tiedot kerätään Helvin kehittämistä varten. Tietoja ei käytetä markkinointitarkoituksiin.
Kun olet täyttänyt pyydetyt tiedot, pääset eteenpäin.Jatka tästä Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden Helviin